Zangdocent

Visie

Hoe kan het toch dat een baby uren achtereen kan huilen, roepen, krijsen, babbelen en brabbelen zonder schor te worden?

In mijn lessen werken we op een speelse en gedisciplineerde manier aan het vinden van een natuurlijk, vrij stemgebruik. In de loop van ons leven bouwt vrijwel iedereen spanningen op die het vinden van een goede balans in het hele ‘ademapparaat’ belemmeren. Tijdens de lessen wordt je hiervan zelf bewust en kan je gaan ontdekken hoeveel prettiger het zingt zonder die spanningen. Je eigen muzikale voorstelling vormt bij dit proces je leidraad.
De muziek waarmee we werken zijn deels stukken die ik uitkies voor vocale ontwikkeling en deels stukken waar de leerling zelf mee komt. Mijn lessen zijn gericht op het zingen van klassieke en licht-klassieke muziek.
Kinderen en jongeren kunnen in de les verschillende stijlen muziek ontdekken.
Jaarlijks wordt er minstens één leerlingenconcert gehouden.

Aanbevelingen
“Sinds ik zangles heb bij Serena leer ik ongekende hoogtes kennen. Het heeft moeite en doorzetting vereist, maar dankzij de hulp en handvatten die ik door Serena aangereikt heb gekregen, werpt dit nu zijn vruchten af”
(Margreet van Amsterdam)

“Zingen bij Serena geeft plezier. Zij haalt meer uit je stem dan je dacht dat erin zat!”
(Trees Snelders)

“Ik ben heel blij met de zangles, het betekent voor mij aandacht, ontspanning, vertrouwen en een paar grote winstpunten: mijn bekketrekkerig zingen is bijna geheel verdwenen; ik kan en durf uit mijn hoofd te zingen en het leren daarvan gaat steeds vlotter. Ik kan zelfs beter blokfluiten dankzij de zangles.
Dat alles dankzij: niet mikken op resultaat, maar wel op een vrije stem.”
(Rob Tempelaars, al jaren zingend en nu verbeterend!)

CV
Al in de laatste jaren van haar conservatoriumopleiding is Serena begonnen met lesgeven. Zij heeft sinds die tijd haar lespraktijk aan huis vergroot en ontvangt met plezier de meest uiteenlopende leerlingen.
Serena was gedurende drie jaar als zangdocent verbonden aan de muziekschool van Spijkenisse en gaf als vervangster les in de muziekscholen van Alphen aan de Rijn, Leiderdorp en Leiden.
Behalve door haar eigen zangdocent Heent Prins, is Serena in het lesgeven geïnspireerd en beïnvloed door de Weense school “Libero Canto” en de eigenzinnige franse KNO-arts Alfred Tomatis.
In 2004 richtte Serena samen met zangdocente Sibylle Leder, de Stichting Libera Voce op, waarvanuit concerten en muziektheatrale voorstellingen werden geörganiseerd waaraan zangleerlingen kunnen deelnemen.

Tarieven
De meeste leerlingen nemen iedere week een uur les. Dit kost € 45 per les.
Bij afmelding minimaal de dag van tevoren, hoeft de leerling geen lesgeld te betalen.
Er kan gekeken worden naar een andere duur met aangepast tarief.
Ook is er een jaarcontract van 38 lessen per jaar, met korting op de lesprijs, mogelijk.